Mentalt stærkere med Kampen Mellem Linjerne

Kampen mellem linjerne har nu været ude i 3-4 måneder. Den har solgt lidt over 600 eksemplarer hvilket vi her hos HH Mentality er fint tilfredse med, men som bekendt, så vil mere have mere. Derfor vil der her følge en forklaring af bogen, hvad dens mål er og hvad den indeholder.


Jyllands-Posten bragte i starten af februar en artikel med DBU’s Talentudviklingschef Flemming Berg hvor snakken blandt andet faldt på Jesper ”Jobbe” Lindstrøm fra Brøndby IF. Jobbe tog alle med storm i sin debut, og for de nostalgiske fodboldelskere var han en gave. En rigtig Vestegnsdreng som altid havde holdt med Brøndby, en knejt der fra sit værelse kunne se lyset på Brøndby stadion hvor han drømte om at få sin debut. Kort sagt var han det alle fans drømmer om; fan af klubben fra barnsben, præget af klubbens DNA og ikke mindst… ufattelig talentfuld.


I interviewet taler Flemming Berg om hvordan Jobbe efter den gode start faldt i niveau, men nu er kommet tilbage Som en dygtig og MENTALT STÆRKERE spiller. Det er så småt ved at være en udvandet floskel at man er kommet tilbage mentalt stærkere, for hvad dækker dette over? I tilfældet med Jobbe har han til Tipsbladet udtalt at han har arbejdet med en mentaltræner, hvilket har hjulpet hans spil. Men hvad har alt dette at gøre med ”Kampen mellem linjerne” spørger du sikkert? Faktisk en hel del.

Bogen indeholder mange af de problemer fodboldspillere oplever i deres hverdag og på banen. Det kan være præstationsangst, nervøsitet, frygten for at fejle, indre dialog, mindset og selvtillid. Bogen bringer konkrete eksempler, konkrete forklaringer på hvorfor du kan opleve mentale udfordringer samt hvordan du træner og kæmper dig igennem det mentale.

Yderligere gør bogen op med det tabu, som der kan være omkring blandt andet nervøsitet, fordi vi per automatik går ud fra at nervøsitet = dårlig præstation.

I slutningen af kapitlerne er der øvelser og redskaber til læseren, for at man kan blive stærkere på et specifikt område, eller hvis man bare synes det hele er interessant og værd at prøve. I bogen gøres der brug af nogle af de øvelser vi laver med vores klienter, så vi ved at de ”virker”. Virker kan her lyde underligt for en af pointerne med bogen, er at fortælle at der ikke er noget galt med dig hvis du har mentale problemer før en fodboldkamp. Hverken bogen eller mentaltræning får nervøsitet eller andet til at forsvinde, men det hjælper dig med at præstere til trods for nervøsiteten.


Kampen mellem linjerne kan læses som en almindelige bog hvor du kronologisk går igennem den, men den fungerer også som et opslagsværk. Det vil sige at du i indholdsfortegnelsen kan finde det emne du selv kæmper med, og læse op på hvorfor og hvad du selv kan gøre. For nogen kan det måske føles som nok blot at læse og gøre sine egne tanker, men vi anbefaler, at du giver dig i kast med øvelserne. Netop på det område minder bogen meget om at være i et mentaltræningsforløb hos os. Du kan få meget ud af blot at tale med en mentaltræner, men hvis du ikke laver dine hjemmeøvelser snyder du dig selv. Hjemmeøvelser er nemlig en vigtig del af et forløb hos HH Mentality, da det hjælper mentaltræneren med at finde frem til hvad der skal arbejdes på. Samtidig gør de det nemmere for atleten at spotte mønstre hos sig selv, men også at tale om de problemer man måske aldrig selv har sat ord på.


Kampen Mellem Linjerne vs mentaltræneren

”Kan jeg bare læse bogen i stedet for at bruge en mentaltræner?” Er et spørgsmål vi har modtaget en del gange, men vi har endnu til gode at komme på det helt rigtige svar til dette spørgsmål. Faktum er at svaret er forskelligt fra person til person, fra case til case og fra type til type. For nogen er det vigtigt at have en at tale med, en fortrolig person man kan grine og græde med, mens der for andre ligger en tryghed i at holde det man kæmper med for sig selv.

En fordel ved at have tilknyttet en mentaltræner er, at der bliver sat tid af til at man kan arbejde med sig selv. Det kan være svært for nogen at hive tid ud af dagen til at sidde og læse i en bog, tage noter og laver øvelser. Her bliver det selvsagt nemmere når man indgår i et tæt samarbejde, med en mentaltræner, som dedikerer sin tid til én ting, og det er dig. Derudover er der nogen som foretrækker at have en at skulle ”stå til ansvar” overfor, når det kommer til at lave sine hjemmeøvelser. Ydermere kan det være rart at have en man kan snakke med om alting, eller diskutere gårsdagens kamp med.


Så hvad er svaret på spørgsmålet? Sat på spidsen må det være at man kan starte med at bruge bogen, lave øvelserne i den og mærke efter hvad der virker bedst for dig.


Mentaltræning er til alle

Bogen er mere end viden, historier og øvelser, den indeholder også et vigtigt kapitel om overgangen fra talent til elite, samt en diskussion om hvorfor danske talenter kan have svært ved at slå igennem. Her trækker Henrik på sine egne erfaringer fra elitemiljøet, og den kamp han selv var igennem da han levede af at spille fodbold. Den personlige beretning står også som et tydeligt eksempel til læseren, for hvordan man kan tale/skrive åbent om de fejl man selv har begået, men også om de ”svagheder” man føler man bærer rundt på.


Til trods for titlen, så er bogen brugbar for atleter såvel som helt almindelige mennesker der gerne vil blive endnu skarpere mentalt. Livet på fodboldbanen er ikke altid så anderledes end livet på studiet, i parforholdet eller som hjemmegående. Vi kæmper alle sammen med noget, spørgsmålet er blot om man er villig til at lægge den tid i det, det kræver, at blive den bedste version af sig selv.


Du finder bogen Kampen Mellem Linjerne på hhmentality's hjemmeside:

https://www.hhmentality.com/product-page/mentaltr%C3%A6nings-bog-kampen-mellem-linjerne11 views0 comments

Recent Posts

See All